Lina & Martin 

augusti 2022

Frieriet


Jag skulle precis fylla 17 år, Martin var 18 år. Vi träffades första gången på en midsommarfest 2007 genom gemensamma kompisar. Efter att ha skrivit med varandra till och från så blev vi tillsammans den 19e Augusti 2007.

På våran 8-årsdag, 19 augusti 2015 friade Martin på klipporna på Skutberget. Vi hade åkt ut för att ha en mysig picknick, först råkade vi hamna på nudistklipporna, men som tur var upptäckte vi det när folk runt omkring oss började klä av sig helt nakna. Vi packade ihop vår picknick och sprang därifrån och Martin friade när vi kom till klipporna utan nudister.

Idag har vi varit tillsammans i lite drygt 16 år

Hello world
Hello world

Att börja planera...


Efter frieriet var det dags att börja planera och de första stegen i planeringen var att bestämma datum, boka plats och lokal (Sahlströmsgården) och boka fotograf (bästa Caroline Dahlén).

Lokal och fotograf var dom enklaste stegen i planeringen och detta bokade vi ungefär 1 år innan bröllopet. När det var ca 8 månader kvar började vi skriva gästlistan, vilket var det allra svåraste med hela bröllopsplaneringen.

Därefter rullade det på med utskick av inbjudningarna, utprovning av bröllopsklänning hos Nordic Wedding Store & Outlet, brudnäbbsklänningar och kostym.

Framåt sommaren (vi gifte oss 20 aug) började vi med finplaneringen av själva dagen. Bordsplacering, pynt, bröllopshäften, avsmakning av bröllopsmenyer mm

Att välja leverantörer...

Vilka leverantörer ska man välja när det finns hur många som helst? Såhär tänkte Lina och Martin:


Klänningen köpte jag på Nordic Wedding Store & Outlet. Mamma och mina systrar var med mig och jag provade sju klänningar innan jag hittade ”the one”.

Min kollega som är duktig på smink sminkade mig och min lillasyster fixade mitt hår. Jag ville ha en naturlig look med lite smink och mina vanliga lockar, så som jag trivs bäst.

Blommorna i min och barnens bukett kom från min, min systers och min systers grannes trädgård och Gröna rummet i Torsby satte ihop och kompletterade buketterna.

Vi hade både övernattning, vigsel och fest hos Sahlströmsgården! Vi tycker att det är otroligt vackert där, både byggnaderna och omgivningen. Och det var smidigt att allt fanns på samma ställe - brygga där vi kunde ha vigseln, restaurang med serveringspersonal, hotell mm.

När det var dags att välja fotograf så valde vi Caroline Dahlén! Hon har varit med oss sen jag var gravid med vårt första barn så det var en självklarhet att välja henne som fotograf! 

Caroline är en otroligt duktig fotograf, tar magiska bilder och får oss alltid att känna oss avslappnade framför kameran.

Hello world
Hello world

Det bästa minnet från bröllopet...

Den här veckan frågade vi Lina och Martin vad deras bästa minne från bröllopsdagen var och så fina svar vi fick från dom:

••••

Martin:
Jag tror det var känslan när jag stod nere vid bryggan och se Lina komma ner dit. Alla glada människor runt omkring oss, min vackra underbara blivande fru som kommer emot mig och vetskapen att vi har en fantastisk dag framför oss och resten av livet tillsamman.

Lina:
När vi gick från vigseln nere på bryggan. Nervositeten släppte, solen sken, vi gick med våra barn i varsin hand. Jag hade precis gift mig med min stora kärlek i livet med alla våra nära och kära runt omkring oss och jag var förväntansfull inför resten av dagen och kvällen. Jag ville bara stoppa tiden.

Hade ni gjort något annorlunda?

I sista delen med Lina och Martin fick de frågan om de i efterhand skulle gjort något annorlunda med sitt bröllop och vad de har för tips till er andra i planeringen:

••••

På riktigt finns det ingenting som vi vill ändra på vårt bröllop. Allt ifrån väder och vigselplats till gäster och bröllopsfest var så perfekt!  Enda lilla grejen är att jag skulle velat att vår fotograf varit med en stund även under middagen, det hade varit roligt att ha lite proffsbilder även därifrån.

Tips för par som planerar bröllop just nu: välj en grym toastmaster/toastmadame som vet hur ni vill ha er bröllopsdag och fest. Våran toastmaster var helt fantastisk och en stor del i att vår bröllopsdag och framförallt festen blev en av de roligaste och bästa i både vårt och många av våra gästers liv.

Även fotografen är viktig. Välj en fotograf som ni känner er bekväm med, som kan förmedla den rätta känslan i bilderna och som även fångar de stunder som man inte vet att man vill ha på bild men som är så roligare att titta tillbaka på i efterhand.

Hello world