Michelle & Jonas 

juli 2023

Hur vi träffades...


Vi matchade på tinder och träffades i maj 2020 efter ett par veckor av telefonsamtal och längtan. Vi sågs i skogen vid ett vattenfall för en promenad och picknick och fattade snabbt intresse för varandra. Efter den dagen sågs vi varje helg och turades om att åka de 15 milen som skiljde oss åt innan vi flyttade ihop ett år senare.

Vi har nu varit tillsammans i 3,5 år och gifta sedan i juli.

Att välja leverantörer...


Vi valde att ha ett bröllop där vi gjorde så mycket som möjligt själva. Vi jagade köttet själva, odlade grönsakerna själva, odlade blommorna och band blombuketten själva och fick massor av hjälp av våra familjer inför vår stora dag.

Vi valde också att försöka hålla leverantörerna så nära oss som möjligt, så de flesta var vänner till oss.

- Vår kära vän Peder, som är präst, vigde oss och gjorde vigseln fantastisk och personlig.

- Vår vän Linda, som är kock, kom och lagade fantastisk mat och serverade.

- Vår familjevän Joakim spelade säckpipa vid vigseln, magiskt! Vi var tveksamma först men vilken gåshud vi fick!

- Jennies Sockertoppar, en bekant som gjorde utsökta och personliga praliner till kaffet.

- Caroline Dahlén, bröllopsfotografen som förevigade oss och vigseln. Hon var den enda leverantören vi inte kände men efter att ha sett hennes tidigare bilder och träffat henne kändes det självklart att hon skulle få uppdraget!

Hade ni gjort något annolunda?


Tankar efter bröllopet, vi frågade Michelle och Jonas om dom skulle gjort något annorlunda och vad dom vill tipsa andra brudpar om som planerar just nu.

••••

Vi har funderat mycket på om det finns något vi önskat att vi gjorde annorlunda, men landar båda i att vi är helt nöjda med dagen, precis som den blev!

Vi har samlat några tips som vi skulle vilja ge till andra brudpar:
- Om ni planerar en utevigsel, ha en backup med lokal inne! Det hade inte vi men hade som tur var uppehåll precis under vigseln.

- Ha mobilförbud! Vi hade det för alla gäster under både vigsel och hela kvällen. Alla gästerna har tackat oss för detta i efterhand. Vi kunde alla vara där i nuet och njöt av stunden utan omvärlden.

- Skippa tårtan! Vi valde att servera praliner till kaffet istället för tårta, på inrådan av kocken. Vi var alla så mätta efter maten att det blev perfekt med något litet sött till istället! Våga tänka något annat, det måste inte följa regelboken.

- Ha ett litet bröllop med bara de närmsta och en större mer avslappnad fest med andra sen! Vi valde att en vecka senare bjuda hem vänner på trädgårdsfest. Vi slapp stress, stök och press och kunde bara njuta av våra vänners goda sällskap då.

- Gör något själv! Vi tog in en del leverantörer men ordnade stora delar av vårt bröllop själva eller med hjälp av familj och vänner och vill rekommendera att åtminstone göra något själv. Vi fann en stor stolthet och glädje i att t.ex. binda brudbuketten själv och att svarva ringasken hemma i verkstan, även om de inte blev perfekta. Kanske just därför.Frieriet


Det var Michelle som friade. Hon hade flera månader tidigare gjort ett keramikfat med texten ”Vill du gifta dig med mig?” och planerat ett frieri på tvåårsdagen.

Dagen kom och Michelle var jättenervös. Jonas anade vad som var i görningen och den mysiga planerade picknicken vid havet blev en snabb middag i bilen på hamnparkeringen då det duggregnade och blåste. Ingenting gick som planerat. Vi bestämde oss för att ta efterrätten någonstans på vägen hem och stannade vid en sjö där vi haft en av våra första dejter.

Michelle gjorde iordning fatet med choklad och macarons och börja berätta om all sin kärlek för Jonas och frågade om han ville gifta sig med henne. Jonas skrattade och sa att han självklart ville det, och nästan redan såg oss som förlovade då det var klart att det skulle vara vi livet ut.

Bästa minnena från bröllopet


Jonas bästa minne från dagen var när solen plötsligt sprack upp genom molnen mitt under vigseln när prästen välsignade oss. Det hade regnat hela dagen, och fortsatte även efter vigseln. Solskenet gjorde stunden helt magisk.

Michelles bästa minne från dagen var när vi efter vigseln åkte flakmoped genom byn. Det var dels ett roligt inslag men framförallt var det en stund för bara oss två. Vi behövde få skratta hejdlöst och pussas efter att alla nerver släppte.