Therese & Peter

juli 2022

Hur vi träffades...


Vi träffades på tinder. Skrev i några dagar innan vi träffades på en promenad i Mariebergsskogen dagen innan nyår. Promenaden som skulle vara en kort, blev 2 timmar. Det var 7år sen, sen dess har vi pratat, skaffat hus och gift oss.


Frieriet


Det var ett väldigt oromantiskt frieri faktiskt.

Vi hade bestämt oss för att köpa ett hus gemensamt efter att vi bott i lägenhet en längre tid. Vi satt på banken och skulle skriva papper på ett bolån. Då tyckte våran bankkvinna att det skulle vara lättare juridiskt om vi var gifta, så jag frågade Peter om han ville gifta sig och han sa ja!

Först var våran tanke att vi skulle gifta oss fint och enkelt på rådhuset. Men jag alltid sagt sen jag var liten att jag ska gifta mig i Väse kyrka så blev det ändrade planer!

I december skedde vårt frieri och i juli kommande år var det dags för bröllop!

Att planera på kort tid...


Att planera ett helt bröllop på drygt 6 månader är verkligen en bedrift i sig! Här berättar Therese hur dom lyckades:

••••

Förlovningen var 28 dec och vi ville gifta oss nästkommande sommar så vi hade planering på drygt 6 mån.

Vi börja med att kolla datum i kyrkan och om det passade med våran fotograf Caroline. Sen var det lokalen, som lägligt ligger precis bredvid kyrkan och allt klaffade perfekt! 

Jag valde att planera allt runt festen själv. Jag började med att söka inspiration på pintrest som är ett fantastiskt ställe att söka inspiration på och sen skriva massa listor på allt vi ville ha. 

Lokalen (Hembygdsgården i Väse) hade det mesta i porslinsväg så jag kunde koncentrera mig på dekorationerna runt om. Det mesta köpte jag begagnat på köp och sälj sidor på facebook, men man fick verkligen vara på hugget för att hinna med att köpa saker innan de försvann.

Är du beredd på att kompromissa och att göra lite själv så går det relativt lätt att fixa allt. Men jag ångrar att jag inte delegerade/bad om mer hjälp för det var väldigt stressigt att få ihop allt.


Tips till andra blivande brudpar


Vi frågade Therese och Peter vad de har för tankar efter bröllopet och om det finns något de vill tipsa andra brudpar om.

••••

Det är mycket småsaker som jag tänkt på att så skulle man kanske gjort eller inte. Men i det stora hela blev vi väldigt nöjda med dagen/kvällen/natten.

Skulle kanske väntat något år med bröllopet då det blev stressigt och mycket. Längre planering hade önskats, att planera ett bröllop på 6 månader är inget jag rekommenderar.

Tänk på att ha bra vänner och folk runt er så att man kan få bra stöttning och hjälp. Och våga be om hjälp!

Bästa minnena från dagen


Visst är det mysigt att veta vad som var brudparens bästa minne från dagen? 

Här kommer Therese och Peters bästa minnen.

••••

Therese: Mitt bästa minne från dagen var när vi efter vigseln åkte iväg med bilen för att fotografera porträtten. Var så nervös innan och under vigseln, så det var skönt att få lite andrum och samla oss innan festen bara vi två.

Peter: När vi samlades utanför kyrkan tillsammans med brudföljet precis innan vi skulle gå in i kyrkan och jag fick se Therese. Och direkt efter vigseln när vi smet undan så att gästerna kunde gå ur kyrkan, då jag varit så nervös och allt släppte.